Naar Washington (15/04/2009)

De afgesloten brug op onze mooie kustroute

De afgesloten brug op onze mooie kustroute

Vroeg op en geskyped met Hennie en Toos.
Ontbijt met spul dat we gisteren in de plaatselijke super market hebben gekocht.
Het is behoorlijk stormachtig weer met regen. Ingepakt en op weg naar Washington. We hebben een alternatieve route uitgezet vlak langs de kust. Mooie route, een beetje het gevoel van het strand van Zandvoort in de herfst. Langs allerlei stadjes die het vooral van het zomer seizoen moeten hebben en nu uitgestorven zijn. In een stadje, Ocean City, zijn we uit de auto gegaan en door het stadje gelopen. Heftig weer. Koffie gedronken en wat dingetjes gekocht.
Toen weer op weg op onze mooie kustroute. Het werd steeds stormachtiger. Op enig moment moesten we een brug over……..helaas, die was afgesloten. Waarschijnlijk vanwege het slechte weer. Dus omdraaien en op weg naar de minder alternaieve route. Gelukkig loodst Annie ons weer naar de goede weg. Annie is onze Navigatrice. We beginnen haar al antwoord te geven. Ze wordt al een beetje een reisgenoot. “Nu, keer om” zegt ze streng. En dat doen we dan ook. Ik dacht even dat ze zei: “Goed gedan”. Maar dat kan suggestie zijn.
Via de Garden State Parkway naar Cape May waar we met de ferry over Daleware Bay naar Lewes moeten. Vandaar door naar Washington. Het is inmiddels 40 gr. F (4,5 gr. C). Het is te hopen dat de ferry vaart.
Nou, hij vaart en hoe! Behoorlijke golven waardoor je beter kon blijven zitten.
Ruim anderhalf uur door het slechte weer waar het anders een uur duurt. Dus met de ferry van Cape May naar Lewes. Cape May naar Lewes. In Lewes staat een kopie van het stadhuis van Hoorn624[1]Via enorme bruggen door een gebied met veel grote waters.Eenmaal van boord lange natte, wat donkere wegen. Voor Washington een passend motel zoeken. Dat had nog wat voeten in de aarde omdat de motels/hotels in deze eio behoorlijk prijzig zijn. Na een aantal veel te dure pogingen een redelijkgeprijsd onderkomen gevonden in de Red Roof Inn. (Maar Annie blijft in de auto). Het is welliswaar regen- en stormachtig maar het blijft een belevenis door dat land te rijden.

Advertenties

8 Reacties to “Naar Washington (15/04/2009)”

 1. stefke van aalst Says:

  hey mannen
  gisteren met jim en hennie naar toos geweest en daar gegeten
  jim en ik zijn blijven slapen
  ik had toos ook even de weblog laten zien en de verhalen laten lezen dan gaan we dus elke week wel even doen als ik daar ben
  we wilde van daar ook een berichtje sturen maar dat lukte niet want we kregen geen @ als je daar op drukte dus ik doe het nu maar even
  toos vond de weblog erg leuk
  vandaag ga ik mn tassen pakken om morgen naar het zon overgoten noord brabant te gaan naar het park de bikkels ( zie je ik ben ook best avontuurlijk aangelegt)
  dus ik zal daar jullie weblog volgen via pascal zn telefoon
  want ik sla geen dag over dus kom maar op met de lange verhalen van jullie reis ik vind het super en ben trots dat jullie dat doen
  eind van de middag ga ik lekker naar hennie daar eten en slapen samen met jim en pascal
  hoop dat het weer voor jullie nog wat bij trekt en anders word het maar een regenpak kopen en de stormen trotseren
  dikke zoenen uit het o zo gezellige almere (23 graden HIHIHIHIHIHIH)

 2. Eveline Says:

  Hallo Heren,

  Wat een leuke verhalen om te lezen (ook ik doe dit dagelijks) kan me er helemaal een voorstelling van maken. Wat ben ik jaloers (ik wil ook, ik wil ook!!).
  Jammer van het slechte weer, maar gelukkig reizen jullie richting het zuiden, toch? hopelijk wordt het dan beter.
  Leuk ook om de foto’s erbij te zien.

  Nou ik zou zeggen veel plezier maar weer en doe Annie de groeten!!

  Dikke kus Eef

  • hanvanaalst Says:

   Het weer is gelukkig weer helemaal omgedraaid.
   We proberen de blog bij te houden, zolang we maar wi-fi hebben.
   We kunnen niet altijd reageren.
   We vinden nhet leuk dat het thuisfront meeleeft.
   Groetjes,
   Han en Hans

 3. Froukje Says:

  Dag papa en oom!
  Beetje late reactie, mijn internet hapert een beetje. zit nu op het werk stiekem jullie verhalen te lezen. Wat heerlijk! Een echte roadtrip! Volgende keer een langer bericht, want er lopen nu wel erg veel collegeae langs! Maar vooral heel erg genieten heren!!!! Heel veel plezier.
  En….
  Groeten aan Annie!
  Groetjes en een dikke kus Froukje

 4. Leo Says:

  Hier is het inmiddels zomers warm geworden. Vandaag slaat het even ietsjes om, wat regen en onweer verwacht, maar gisteren haalden we 25 graden C. Niet weg dus, nou ja, je kunt niet alles hebben natuurlijk! Keep up the good work boys….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: