Van Washington naar Waynesboro (17-04-2009)

img_3258Vanuit de Red Roof Inn in Lanham (bij Washington) vetrokken richting Wanesboro.
Koffie gedronken bij Mc.
Daarna langs de normale Interstate (66) naar Front Royal waar de route door het natuurpark Shenandoah. National Park begint. Door het park loopt grofweg van noord naar zuid de Skyline Drive. Een weg van ca 105 mijl die onderdeel uitmaakt van de BlueRidge Parkway die 469 mijl lang is en loopt tot de Smokey Mountains.
De Skyline Drive loopt door een bergachtiggebied met hoogtes tot ca. 4500 ft. Langs de Drive loopt de Appalachian trail en heeft diverse wandelroutes, waarvan we er een paar hebben gedaan.
Die 105 mijl lijkt niet veel maar bestaat uit een aanschakeling van bochten wat maakt dat je er behoorlijk lang over doet. Daarnaast zijn er 75 uitzichtpunten die eigenlijk allemaal de moeite waard zijn. En dat kost ook behoorlijk wat tijd (en foto’s).
Gelukkig is het prachtig weer en een lekkere temperatuur.
De route was meer dan de moeite (en de $ 15,- entree) waard. De route was erg indrukwekkend. We hebben onderweg veel natuur gezien, w.o. veel herten die gewoon langs de weg stonden te grazen, valken, eekhoorns en groundhogs. Er schijnen ook zwarte beren rond te lopen maar die zijn we niet tegengekomen.
De uitzichten waren overweldigend dat moet je zien, is niet uit te leggen.
Uieindelijkhebben we er ca. 6 uur over gedaan.
Voor Waynesboro een betaalbaar motel gevonden. Gerund door een Hindoestaans echtpaar, erg vriendelijk en behulpzaam. Het motel, The Colonial Motel, zag eer goed uit maar was “eenvoudig”. Er stond langs de weg dat er gratis wi-fi was en dat was er ook maar nu even niet, storing… We konden nog wel wat van de prijs af-onderhandelen.
’s Avonds nog even Waynesboro in. De meeste winkels waren al dicht. In een zijstraat hoorden we ineens vreselijke, hartverscheurende kreten. Wij er op af, nieuwschierig als we zijn. Gelukkig bleek er niets aan de hand. Er stond een deur open van een pand, dat behoort aan een Christelijke organisatie en daar was een toneelvoorstelling gaande waar men zich kennelijk erg had ingeleefd.
Een eind verderop was het Verginia Flyfishing Festival gaande. Daar waren mannen bezig met – kennelijk – fly fishing in een met landbouwfolie geïnproviseerde vijver.
Voor de rest ademde Waynsboro een wat lugubere sfeer uit. Zo’n dorp waar de plaatselijke sheriffargeloze touristen vermoort.
Nog koffie gedronken in een diner, Long John Silver. Je moest het zelf tappen uit een ketel. We hebben zelden zo’n smerig bocht gedronken en het was nog lauw ook. Maar ja….
Ondertussen gaf een display in de auto aan dat er olie ververst moet worden. Het was nog een gedoe om uit te zoeken hoe dat werkt met een huurauto. Dat gaan we dus morgen regelen als we op weg gaan naar JonesBorough, een trip van zo’n 450 km.

Advertenties

4 Reacties to “Van Washington naar Waynesboro (17-04-2009)”

 1. Leo Says:

  Zelf de olie verversen van de huurauto? Het moet niet gekker worden….Is er niet ergens een Hindoestaanse garage die het voor weinig doet?

 2. arina Says:

  De naam klinkt al luguber een beetje horor. zeg mannen het is nieuwsgierig lol, maar dat komt vast door de christelijke vereniging.
  en leo heeft gelijk. een huurauto hoort toch kant en klaar voor gebruik te zijn. wel even klagen hoor bij hertz of avis.

  dus henne boft maar met d’r verse bonen koffie?

  fijne dag en mooie rit.

  groetjes

  • hanvanaalst Says:

   Arina,
   Uiteindelijk was het niet veel werk en we krijgen het geld terug bij inleveren van de auto.
   De koffie van MC valt mee die drinken we meestal en de laatste motels hadden een koffie apparaat op de kamer en een koelkast en een magnatron en grootbeeld tv. Je kan net zo goed thuis blijven.
   Groeten,
   Han(s)

 3. Froukje Says:

  in barre tijden is het soms lastig olie en koffie uit elkaar te houden. dat is pas survivalen! groetjes Froukje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: