Naar New Orleans, 1e stop Jackson (22-04-2009)

Langs de Natchez Trace

Langs de Natchez Trace

Stefke vandaag jarig. gehyved, gebeld en geskyped om haar te feliciteren.
Daarna ontbijt in motel.
Camera van Hans niet meer gevonden dus aangifte doen.
De dame achter de balie van het motel gevraagd naar een politiebureau. De dame was voornamelijk Spaanstalig en het gaf nogal problemen iets zinnigs uit haar te krijgen. Uiteindelijk hebben we een politiebureau gevonden via Annie. De MPD was erg behulpzaam en de aangifte was binnen een halfuurtje gedaan.
Ik heb van de weeromstuit al mijn foto’s maar gebackupt naar de laptop.
Op weg naar Jackson met als eerste stop Tupelo, de geboorteplaats van Elvis Presley.
Vlak voor Tupelo een automuseum bezocht met over de honderd auto’s 1896 tot heden. We hebben het geboortehuis van Elvis toch maar even bezocht: een oud houten huisje, een oud houten kerkje/kapelletje en buiten plee. Toch zien ze kans daar geld uit te peuren door kaartjes te verkopen, ons onbekend waarvoor. We hebben gewoon wat foto’s gemaakt.
In Tupelo het Visitors Centre gezocht voor informatie betreffende de weg die we gaan volgen naar Jackson: The Natchez Trace. Een van oorsprong 200 jaar oude indianen route.
Een heel mooie route van voor onze route ca. 180 mijl, echt de moeite waard, zeker met dit mooie weer.
Onderweg op de Trace werden we gemaand langzamer te rijden, er was een ongeluk gebeurd. Even verderop lag een vrouw roerlos (leve3nsloos?) op de weg zo’n 100 meter verderop een verkreukelde fiets met een hoop spullen uit een rugtas en aan de kant van de weg een auto die aan de voorkant een meter korter was geworden. Alles bij elkaar een heel naar beeld dat blijft hangen.
Langs de Trace zijn tal van interessante zaken. Wat het meest aansprak was Sypress Swamp. Moerasland waar tal van bomen (cipressen) in staan. We zagen zo’n klein krokodilletje, een kaaiman of zo.
In een boekje van het Visitors Centre konden we een coupon vinden voor het motel Super 8, de keten waar we de laatste keer waren en ons wel beviel. Helaas was de prijs te hoog. Ze verschillen nogal per locatie. We kiezen daarom maar voor Motel 6. Er zou internet zijn maar er was een storing dus de blog wat later updaten.
’s Avonds nog even naar Jackson gereden. Die stad spreekt niet erg aan. Saai met een haast Oostblok architectuur. Weinig te doen.
Morgen naar New Orleans.

Advertenties

2 Reacties to “Naar New Orleans, 1e stop Jackson (22-04-2009)”

 1. Leo Says:

  Ooit hadden wij in de States ook zo’n ervaring als jullie nu met die fietsster. Politieman op de motor die in een turnpike over de rand van een viaduct naar beneden was gevallen. Heel akelig en staat nog bij, na al die jaren. IK neem aan dat je zo aardig wilt zijn de in het automuseum gemaakte foto’s ook even met me te delen? IK ben wel lastig, maar dat is misschien ‘hot stuff’ voor een simpele autoliefhebber als ik ben….

  • hanvanaalst Says:

   Howdy Leo,
   We hebben natuurlijk niet alle auto’s op de foto mmar wat we hebben kan krijgen.
   En, ja het blijft wel hangen zo’n ongeluk. Maar zoveel andere indrukken verdringen het wel tijdelijk.
   Groet,
   Han

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: