In New Orleans (24-04-2004)


Toen we gisteren vanuit Bourbon Street terug wilden naar de auto, stond die niet waar we ‘m verwachtte dus hebben we dat deel van New Orleans heel goed bekeken. Na ca. een halfuur vonden we de auto toch en konden we naar het motel.
Gezien het opgelopen tijdsverschil (nu 7 uur) vroeg op om te skypenl.
Na het ontbijt in het motel richting New Orleans waar we dus al vroeg waren.
Canal Street afgelopen en met de ferry de Mississippi overgestoken naar Algiers en ook weer met de ferry terug.
Gekeken of er een leuke tour was te boeken maar dat viel tegen. De meesten waren achterlijk duur en anderen waren niet meer te boeken.
De Riverwalk in gegaan (een soort mall met allerlei leuke winkeltjes). Nog wat leuke dingen gekocht. Hans heeft toch nog een robotje kunnen scoren naast de robot-wekraradio die hij ’s morgens op de kop tikte en de robot die hij eerder op de reis vond.
Hans is nog even het Southern Food and Beverage Museum in gegaan.
Vanaf de River Walk zijn we New Orleans weer ingelopen, eerst Bourbon Street. Wat daar opvalt is dat er bijna 24 uur per dag “leven” is, live muziek, mensen op elk uur van de dag op straat (alcohol) lopen te drinken en dat er permanent een diffuse weeë stagoede indruk nk hangt die het best is te omschrijven als een mengeling van bier, kots, pis, kots en paardenstront (van de rijtuigen). Maar de feer is goed en het is altijd feest.
Na Bourbon Street naar het French Quarter, daar rondgelopen. De French Market is niet meer de oorspronkelijke markt met groente, fruit, vis en vleesmaar op de plaats van de markt zijn nu allemaal (redelijktouristische) winkeltjes. Rond het park zitten nog wel de artiesten, schilders, zangers/muziekanten etc. Na de French Quarter zijn we met de auto nog wat oude wijken van New Orleans door gereden. Leuke, meestal houten huisjes in de meest uiteenlopende kleuren. Leuke winkeltjes met allerlei oud spul. We zijn er een paar ingegaan. Tot slot hebben we nog een tijdje aan de aan de Mississippi zitten uitwaaien en nog inkopen gedaan in de supermarkt want morgen weer op weg: naar Baton Rouge.
Ik heb een gekregen van New Orleans, voor mij een stad om weer eens naar terug te keren. Voor Hans was het meer ophalen van herinneringen om dat hij, toen hij nog op de vaart zat, er vaak was geweest.

Advertenties

4 Reacties to “In New Orleans (24-04-2004)”

 1. Leo Says:

  Mannen, wat genieten jullie zeg, en wat een fraai verslag…….thanks!

 2. stefke van aalst Says:

  als jullie nou je auto ergens parkeren maak dan een foto van het straat bordje met je mobiel zomaar een tip misschien makkelijk
  kussies stef

 3. Elly Blankert Says:

  Zo Globetrotters, hij gaat goed hè.
  Han, even een tip van deze Globetrotter……maak niet alleen een backup op de laptop maar zet iedere avond ook alles op een ReWritable CD (en die niet in de laptop laten zitten) want voor je het weet staat je BackPack de volgende keer niet meer naast een stoel in de Mac.
  Verder wens ik jullie een veilige en zeker een mooie reis.
  groeten Elly

  • hanvanaalst Says:

   Hoi Elly,
   We hebben het nog steeds naar onze zin en blijven verbaast. ’t Is wel veel om op te slaan en te beseffen.
   Bedankt voor je tip maar ik heb een mini laptop en daar gaat geen CD in.
   Dus we moeten maar goe opletten.
   Groetjes,
   Han

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: