Naar Fort Stockton (28-04-2009)

Het Guardhous van het oude Fort Stockton

Het Guardhous van het oude Fort Stockton

Vanochtend na Skypen en ontbijten vertrokken naar Fort Stockton, een lange rit die door het kiezen van een omweg ca. 700 km.. Het is regenachtig maar in de namiddag klaart het weer op. In eerste instantie de Interstate 10 maar we hebben toch gekozen voor een wat mooiere route over een minder snelle weg. Bij Junction de 377 op die naar de US 90 gaat en via de 277 naar Stockton leidt (de Pecos Trail).
Eenmaal op de 377 ontvouwt zich een geweldig imposant landschap dat zich voortzet op de US 90 en 285. Vooral bij de Pecos river en het Amistad reservoir zijn indrukwekkende uitzichten.
Via Del Rio Naar Langtry waar Judge Roy Beanwoonde en o.a. zitting hield. Hij was verantwoordelijk voor het handhaven van de wet in het gebied ten westen van Pecos.In Langtry staat nog zijn office en er is een museum. Onderweg zien we nog hoe een aantal gieren het kadaver van een zwijnde fileren. De gieren zagen we regelmatig boven ons hangen.
In Port Stockton waren de motels relatief duur dus kwamen we uit bij Motel 6 die kennelijk pas geopend was omdat alles er nog erg nieuw uitzag. Alleen deed internet het niet.
Het plaatsje in geweest en het museum gezocht dat al gesloten was en het oude fort.
Er was een grote kermis in volle werking …… wij waren de enigen die er rondliepen. Een beetje weird. Nog naar Wal Mart geweest waar Hans weer shirts heeft gekocht met parelmoeren drukknoopjes (?). Nu de aller aller laatste.
Misschien morgen nog even het stadje in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: