Naar Albuquerque (30-04-2009)


Met skypen hoorden we van de aanslag van een gestoorde die op Koninginnedag op een menigte inreed met de bedoeling de Koninklijke familie te raken. 5 doden en een aantal gewonden. We hebben het later op CNN gezien. Vreselijk!
Ontbijt in hotel. Toen we net zaten kwam er een oud deftig dametje binnen. Ze kwam uit Texas en moest in Roswell 20 pianostudenten examineren. Dat deed ze al 30 jaar. Ze kwam uit het Holliday Inn hotel waar ze $ 136,- moest betalen dat vond ze maar duur en zo kwam ze in “ons” hotel dat maar een kwart kost. Ze kletste honderd uit, erg leuk. Haar grootvader had nog de bouten uitgevonden die in de brug in San Francisco zijn gebruikt (?).
We zijn nog even Roswell ingereden en wat foto’s gemaakt. Toen op weg naar Albuquerque via Socorro. Het landschap wordt steeds minder groen. Een eerste stop in Captain. Daar is het Smokey Bear Park. Een soort symbool m.b.t. het voorzichtig zijn met vuur in de natuur. In het dorpje staan allemaal houten beelden van beren, gehakt uit boomstammen. Het landschap wordt steeds mooier op een andere manier. Hans vindt het op Egypte lijken.
De volgende stop is vlak voor Socorro, the Valley of Fires. Stuk bergachtig natuurgebied waar lava doorheen is gestroomd. De lava heeft grote zwarte rotspartijen achtergelaten. Een heel apart gezicht. We hebben daar een wandeling gemaakt van ca. een uur. Erg mooie natuur, hagedissen, cactussen etc.
De weg voort gezet. Socorro was niet veel. Onderweg een enorme runder ranche gezien, langs de Rio Grande Valley gekomen en over de Rio Grande gereden. Een majestueuze rivier.
Nog een stuk op de Route 66 gereden.
Naar Albuquerque op zoek naar het motel dat we in het couponboekje hadden gevonden. Dat vonden we snel…….. maar wordt gesloopt. We hebben een goed alternatief, de Rodeway Inn.
Heel betaalbaar en alles wat we wilden. We hebben voor 3 nachten geboekt, een nacht extra voor een rustdag in Albuquerque morgen en de dag daarop gaan we heen en terug naar Santa Fe.’s Avonds nog naar de Wal Mart inkopen gedaan voor 3 dagen eten (en Hans weer een hemd met parelmoere drukknoopjes). Even vanavond en morgen rustig aan doen. We zitten nu ongeveer op de helft.

Advertenties

7 Reacties to “Naar Albuquerque (30-04-2009)”

 1. froukje Says:

  dag paps!;)
  Vreselijk hè zo’n dwaas die dwars door de menigte scheurt. Het was echt bizar om te horen en al die vreselijke beelden. We hoorden de eerste berichten gelukkig pas op de terugweg twee uur later. het was een opvallend goede dag. De sfeer en het weer waren geweldig. Dat spraken we ook meerdere malen uit en dan zo’n drama, niet te geloven.
  Wat is dat toch met die palermoer knoopjes, hans verzamelde toch robots? Hoeveel van die hemden heeft hij wel niet nu? santa fe lijkt me geweldig. geniet er maar van en hou ons op de hoogte in je mooie blog! Dikke kus Froukjen

  • hanvanaalst Says:

   Hoi Froukje,
   Gekken hou je altijd, dat hou je niet tegen. Ik heb begrepen dat de dader ook onder de overledenen zit. Dat scheelt de nabestanden veel leed van een proces en de blasting betaler veel geld.En de knoopjes zie wel als we terug zijn, het zijn van die dingetjes die eigenlijk op een acordeon zitten.
   Groetjes,
   Han

 2. stefke Says:

  zo ook al aan het tijdreizen jullie doen ook alles hop zo in het jaar 2004 hihi

 3. arina Says:

  hoi zwager,
  leuk hoor jullie vermaken je lekker.
  gaan jullie nog naar tuscon, volgens mij is hans daar ook eens geweest in z’n jonge jaren lol.

  inmiddels 7 doden (inclusief de gek).

  maar veel plezier verder en niet te veel kopen he mannen! het moet ook nog terug

  groetjes arina

  • hanvanaalst Says:

   Hoi Arina,
   Het gaat lekker, wehebben vandaag zelfs onze kleren en de auto gewassen.
   Tuscon staat volgensmij niet op het programma.
   En gekken hou je altijd, doe je niets aan, gelukkig bepaart hij de nabestaanden een moeilijk proces en de belastingbetaler veel geld.
   We doen ons best, maar ik denk dat we hulp van UPS of FedEx moeten inroepen.
   Groeten,
   Han(s)

 4. Leo Says:

  Heeft Hans ook robots gekocht dan? Die kan hij toch gebruiken om simpele handelingen te verrichten als dat wassen van de auto?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: