Naar Canyon de Chelly (03-05-2009)

’s Morgens na skypen en ontbijt op weg naar Canyon de Chelly. Voor het grootste deel over halfverharde niet-snelwegen. De route op zich is een belevenis. Langzaam ga je het rood gekleurde berggebied binnen richting het Navajoreservaat (Navajo Nation genoemd door de Indianen). Onderweg doen we een Indianendorpje en mission aan (Acoma Pueblo & Mission). Het reservaat begint in het meest westelijke gedeelte van New Mexico gedurende de rit gaan we de grens met Arizona over. Het reservaat is vrij groot, groter dan Nederland.
De route blijft verbazen door het steeds wisselend beeld. Heel veel foto’s gemaakt.
Via Gallup, waar we bij het meer hebben “gepicknickt”, komen we bij Tsaile en volgen de weg langs de noordkant van de Canyon en komen zo in Chinle. Zoals ook al uit internet bleek is er weinig accommodatie en wat er is prijzig. Twee motels Holiday Inn en Best Western. De eerste was volgeboekt en we hebben toch maar voor Best Western gekozen ondanks de prijs (ongeveer voor één nacht de prijs waarvoor we in Albuquerque 3 nachten hadden). Maar het was de moeite waard. Gegeten bin A&W all American Food.(?). Nog even door het dorp gereden en gelopen en naar de supermarkt geweest (op de parkeerplaats liepen drie paarden los). Morgen op weg naar Monument Valley, korte route 140 mijl en een langere 225 mijl. Daar zal het ook weer lastig zijn een betaalbaar motel te vinden.

Advertenties

3 Reacties to “Naar Canyon de Chelly (03-05-2009)”

 1. Leo Says:

  IK ben wel benieuwd naar de gewichtstoename van de beide reizigers tijdens deze trip. Want al dat Mac an All American Food gaat haar tol eisen vrees ik…..haha…

  • hanvanaalst Says:

   Howdy Leo,
   In Roswell is inderdaad een Ufo Museum annex onderzoekscentrum. Toen we aankwamen was die al gesloten en toen we vertrokken nog niet open. Er zijn er trouwens meer.
   Wat het gewicht betreft: ik heb een paar spijkerbroeken gekocht met een maat groten dus geen probleem.
   Het autowassen is gedaan door 6 (mexicaanse) robots (een foute Redneck opmerking maar ja, je past je aan)
   Groeten,
   Han

 2. Leo Says:

  Ik dacht ook al, dat moet wel daar in dat befaamde Roswell. En idd lost een maatje meer in de jeans alles op…haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: