In San Francisco (21-05-2009)

’s Morgens gelopen naar Ashbury and Haight, o.a. via Fels Street. Veel mooie gebouwen/huizen en uitzichten. Hele Haight heen en weer afgelopen. Het is wat frisser vandaag, trouwens al een paar dagen. In Bueno Vista Park helemaal de berg op gelopen: Een geweldig uitzicht. Verder nog door Golden Gate Park gelopen. In Haight hebben ze nog hun best gedaan om een aantal zaken te handhaven uit de hippietijd. Vooral zaken als waterpijpen, head shops, (vinyl-) platenzaken en India-winkels. Weer terug gelopen naar het hotel (met een “foodlong” van Subway). ’s Middags weer aan de wandel, nu naar de baai. Langs de pieren gelopen en vervolgens naar Fishermans Wharf. Erg toeristisch maar wel leuk. Veel winkeltjes, nog wat dingetjes gekocht. Zeeleeuwen gezien. Vervolgens weer teruggelopen naar het hotel. Ik schat dat we alles bij elkaar zo’n 20 km. hebben gelopen vandaag. Koffie en donuts meegenomen naar hotel.
Wat opvalt in San Francisco: meer dan gemiddeld tijdens onze reis zagen we daklozen/stadsnomaden. Sommigen met karren vol geladen met hun spullen, sommigen met bijna niets. Een aantal ging op een bank of in een park slapen onder dekens of in een slaapzak anderen lieten zich ergens op het trottoirs zakken en gingen slapen. Een redelijk schrijnend verschijnsel voor een zo geciviliseerde staat als Californië.
Morgen alweer de laatste dag in San Francisco. De dag erop ’s morgens naar het vliegveld.

Advertenties

4 Reacties to “In San Francisco (21-05-2009)”

 1. eveline Says:

  Heren,

  Geniet van jullie laatste dag in America!
  Wij wensen jullie een heel goed reis en kom maar weer veilig aan op schiphol, waar het welkomscomite niet kan wachten tot jullie er weer zijn 😉

  Tot snel dikke kus eef

 2. rob the man Says:

  Hoi,

  Prachtige foto’s. SF moet een indrukwekende stad zijn. Geniet van jullie laatste dag in de States en dan een goede reis terug naar Nederland.

  Hartelijke groet,
  Rob

 3. Leo Says:

  Dat lopen is wel weer goed om de Hamburger-calorietjes er af te krijgen mannen. Jullie komen met mooi weer terug in ieder geval, het is hier volop zonnig….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: